Αγγελική Λω - Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Σχεδιασμός Πρότυπου Καταστήματος και Καταστήματος Shop in Shop της Εταιρείας "FORTHNET"

Στοιχεία Διαγωνισμού: Σχεδιασμός Πρότυπου Καταστήματος και Καταστήματος Shop in Shop της Εταιρείας FORTHNET.

Πεδίο Ενασχόλησης: Υπεύθυνη αρχιτεκτονικού σχεδιασμού για το σύνολο των μελετών.

Τελική Κατάταξη:   A Βραβείο. 

Έτος Συμμετοχής: 2007.

Συνεργασία: Μελέτη για την τεχνική εταιρεία «Πολυμηχανική». 

 

Περιγραφή:

Το 2007, με αφορμή την αλλαγή του σήματος και του λογότυπου της εταιρείας “FORTHNET”, προκηρύχτηκε αρχιτεκτονικός διαγωνισμός που αποσκοπούσε στην ανανέωση της εικόνας της εταιρείας και των καταστημάτων της. Ο διαγωνισμός αφορούσε τον σχεδιασμό και την κατασκευή πρότυπου καταστήματος και ενός περιπτέρου “shop in shop” μέσα σε πολυκατάστημα. 

Βάση των ανωτέρω, η ιδέα της σύνθεσης βασίστηκε στο νέο λογότυπό και στα χρώματά του logo, τόσο στην δομή όσο και στον σχεδιασμό του μικροπεριβάλλοντος του πρότυπου καταστήματος. Εκτός από την διάταξη του χώρου (κύριος χώρος, αποθηκευτικοί χώροι κτλ) απαιτούνταν ο σχεδιασμός των επίπλων, των επίτοιχων ραφιών, των stands και της σύνθεσης βιτρίνας.

Η μορφή της κατασκευής βιτρίνας, δίνει την αίσθηση της αιώρησης στον χώρο και λόγω της χρήσης υλικών όπως το plexiglass δεν παρεμποδίζεται η οπτική επαφή προς το εσωτερικό ή το εξωτερικό του καταστήματος.

Η πρόταση βραβεύτηκε από την διοργανώτρια εταιρεία και η κατασκευάστρια εταιρεία ανέλαβε την μελέτη και την κατασκευή  όλων των νέων καταστημάτων πανελλαδικά, καθώς και την ανακαίνιση των υπαρχόντων καταστημάτων.